Κοζάνη: Εν αναμονή των δομών υποστήριξης και εκπαίδευσης με αντιδράσεις

Κοζάνη: Εν αναμονή των δομών υποστήριξης και εκπαίδευσης με αντιδράσεις

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία με τις κάρτες υγείας από το Νοσοκομείο Κοζάνης των προσφυγόπουλων που από τον περασμένο Απρίλιο φιλοξενούνται  προσωρινά σε ξενώνα στην Αιανή του Δήμου Κοζάνης ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Αιανής κατά τις απογευματινές ώρες από το3 έως τις 7.

Τα 30 προσφυγόπουλα που βρίσκονται στον προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας με τη ΜΚΟ  ΑΡΣΙΣ Κοζάνης να έχει την ευθύνη, καθημερινά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η υπεύθυνη του προγράμματος Βούλα Βασιλειάδου, υπογραμμίζοντας ότι  δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με την προσαρμογή να γίνεται σταδιακά καθώς έρχονται από μεγάλα αστικά κέντρα και χρειάζεται χρόνος για να μάθουν πως λειτουργεί μια μικρή κοινωνία. Η κ. Βασιλειάδου υπογράμμισε ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ενώ το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας είναι η καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοπική κοινότητα Αιανής υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων το τελευταίο διάστημα με την λειτουργία του σχολείου, ενώ έγινε και σύσκεψη με αίτημα την καλύτερη ενημέρωση τους για τις αποφάσεις που λαμβάνονται τόσο για την φιλοξενία όσο και για την εκπαίδευση. Χθες στο Δημαρχείο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη  παρουσία θεσμικών φορέων με τον υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος Μεταναστευτικής Πολιτικής,  με την απόφαση της δημιουργίας συντονιστικής επιτροπής  και την επίλυση του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Δομή Υποστήριξης κ Εκπαίδευσης Προσφύγων ολοκληρώνει την καταγραφή των ανήλικων παιδιών σε όλη την Δυτική Μακεδονία ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία των σχολείων, των ανηλίκων παιδιών τόσο στην Αιανή όσο και στο Πεντάλοφο που αναμένονται ασυνόδευτα παιδιά, αλλά και στην Καστοριά και στα Γρεβενά.

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις