Κοζάνη: Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στη δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός

Κοζάνη: Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στη δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, την οποία διοργανώνει, από το 2008, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Η φετινή δράση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων», ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης και του δεσμού τους με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με το θέμα «Η συμβολή του αέρα στην κεραμική».  Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα γίνει  πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο Βελβεντού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει  πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Η κατασκευή τροχήλατων αγγείων θα γίνει από τον κεραμοπλάστη Β. Βαρδακτσή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αιανής, το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη, το 8ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, θα είναι ελεύθερη.

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις