Κως: Μεγάλη η συμμετοχή στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Κως: Μεγάλη η συμμετοχή στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο «Ανταγόρας» της Κω, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου.
Τους αγώνες συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Χίου – Σάμου και το Δήμο Κω.
Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες 42 Σωματείων στίβου από 18 Νησιά, καθώς και από 10 Σχολεία – Σωματεία ΑΜΕΑ με περισσότερους από 30 αθλητές και αθλήτριες.
Μαζί μ’ αυτούς και ένα πλήθος από προπονητές, αθλητικούς παράγοντες Σωματείων, αλλά και γονείς αθλητών, που συνδυάζουν κάθε χρόνο τη παρουσία τους στους αγώνες με μια εκδρομή – γνωριμία του νησιού που φιλοξενεί τους αγώνες.
Στην διάρκεια των 30ων αγώνων, που φέτος διεξήχθησαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής βράβευσαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό αθλητές και αθλήτριες, όπως η Νίκη Ξάνθου, η Αγγελική Τσιολακούδη, ο Μιχάλης Μερτανίδης, ο Γιάννης Σμαλιός, η Χρυσοστομία Ιακώβου και ο Χριστόφορος Μερούσης.
Οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη της πρόσφατα αδικοχαμένης Χριστίνας Κωνσταντίνου, παλαιάς πρωταθλήτριας στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας( Πανελλήνια επίδοση Κορασίδων) και Προέδρου του Α.Σ Ιπποκράτης ο Κώος.
Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου. Στόχος των αγώνων, εκτός από τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και των πανανθρώπινων αξιών, είναι να δοθούν ευκαιρίες διάκρισης στους αθλητές των νησιών ώστε να ξεφύγουν από την απομόνωση και να αναδειχθούν νέα ταλέντα. Τα κοινωνικά οφέλη από τη διεξαγωγή των αγώνων είναι ιδιαίτερα σημαντικά: δημιουργούνται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, προβάλλονται τα τοπικά σωματεία, οι αθλητές έχουν επιπλέον αγωνιστικές ευκαιρίες, καλλιεργείται η αθλητική παιδεία στα νησιά του αρχιπελάγους.
Τέλος, αποτελούν σημαντική στήριξη της οικονομίας του νησιού που διοργανώνει τους αγώνες, αφού θα μετακινηθούν και θα παραμείνουν εκεί για τρεις ημέρες περίπου 600 άτομα.

www.ert.gr

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις