Θ. Παφίλης: «Η Ελλάδα είναι μία απέραντη Αμερικανική βάση»

Θ. Παφίλης: «Η Ελλάδα είναι μία απέραντη Αμερικανική βάση»

Για ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα όπως τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας καθώς και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ως συνέχεια και συνάρτηση με την εσωτερική ασκούσα πολιτική μίλησε σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Παφίλης ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Γ. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) θα βρίσκεται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στη Λάρισα κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας με θέμα «Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στη περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Ανεπιθύμητη η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα»

Μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ σε σχέση με το κράτος και την εκκλησία τόνισε ότι πρόκειται για πολύ θόρυβο για το τίποτα. «Όχι μόνο δεν υπάρχει διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας, αλλά εναγκαλισμός και μάλιστα επιχειρηματικός».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δεν ξεχωρίζει την εξωτερική πολιτική από την εσωτερική. Όταν δηλαδή η πολιτική που εφαρμόζεται σε μία χώρα είναι αντιλαϊκή δεν μπορεί να είναι διαφορετικά σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Δήλωσε ότι, παρά της εκπεφρασμένες απόψεις της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και εγγυήτρια ειρήνης στην περιοχή, στην χώρα μας υπάρχουν παντού Αμερικανικές βάσεις, αναφέροντας ενδεικτικά τις βάσεις σε, Σούδα, Άκτιο, Αλεξανδρούπολη, Ανδραβίδα, Καλαμάτα, Σύρο, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Πολύκαστρο Κιλκίς, κ.λπ. «Η Ελλάδα – δήλωσε – είναι μία απέραντη Αμερικανική βάση. Από το 1974 καμία κυβέρνηση δεν είπε να έρθουν νέες βάσεις στη χώρα. Η νυν κυβέρνηση το τόλμησε και το έκανε».

Αναφερόμενος στο θέμα της ακροδεξιάς και του φασισμού δήλωσε ότι πρόκειται για γέννημα του ίδιου του συστήματος. Τέλος, είπε ότι, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό ταξικό κίνημα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΓΣΕΕ στην οποία απέδωσε στόχο να σταματήσει ο κόσμος της εργασίας τις διεκδικήσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

www.ert.gr

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις