Ωκεανογραφικό σκάφος στο λιμάνι της Πάτρας

Ωκεανογραφικό σκάφος στο λιμάνι της Πάτρας

Το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» έδεσε το πρωί στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, στο ύψος του μόλου της Αγ. Νικολάου. Το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται στην Πάτρα, για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια σειρά χαρτογραφήσεων στο Ιόνιο, στα «οικόπεδα» όπου εστιάζουν και τα γεωτρύπανα, που μελλοντικά θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Στόχος της νέας αποστολής του ωκεανογραφικού «Αιγαίο», είναι η αποτύπωση με τρισδιάστατα μοντέλα, του βυθού του Ιονίου στις «επίμαχες» περιοχές και επίσης η καταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών στην παρούσα φάση, ώστε να υπάρχει προηγούμενο στις μετρήσεις της περιοχής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν έχει καταγραφεί  καμία επίσημη περιβαλλοντική επίπτωση έως τώρα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πλωτό εργαστήρι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα για την πολύτιμη πολυδιάστατη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛΚΕΘΕ, η οποία περιλαμβάνει από γεωφυσικές μελέτες βυθού ως και την παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.

Αθανασία Σταμοπούλου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις