Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η Χούντα είναι εδώ!!!

Πέρασε κι αυτό το Πολυτεχνείο. Σπρώξανε οι πιο αριστεροί τους αριστερούς που έγιναν εξουσία και δεν τους άφησαν να μπούνε μέσα. Κι εγώ ξέρω πως όταν πλακώνονται οι συγγενείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πτώμα.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι εδώ. Είναι εκεί. Τότε.

**Κάποιοι ελάχιστοι έμειναν να κρατάνε τις σημαίες των ιδεών σπίτι τους κι ούτε τους ξέρουν, ούτε τους θυμάται κανείς. Οι περισσότεροι έγιναν ΠΑΣΟΚ και όλοι μαζί τα φάγανε.
Κάποιοι δείχνουν το παρελθόν τους για να δικαιολογήσουν το παρόν τους και όλοι μαζί παίζουν τους τυφλούς.

**Η ιστορία άλλαξε. Μετακινήθηκε. Βασανιζόμαστε σε μια Ευρώπη όπου η Γερμανία είναι το σκληρό αφεντικό, και εμείς συνεχίζουμε να πάμε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία να διαμαρτυρηθούμε. Να πάμε κι εκεί, αλλά να πάμε και στη γερμανική.
Για να τολμήσει το ΚΚΕ να πάει. Δεν θέλουν την Ευρώπη, αλλά μια πορεία κατά της Ευρώπης δεν κάνουν. Σαν να ‘χουν αρχηγό τον Μητσοτάκη ένα πράγμα και δεν τους το επιτρέπει.

**Δεν ξέρω ποιοι είναι οι πιο καλοί αριστεροί. Ξέρω ότι οι χειρότεροι είναι αυτοί που μονίμως διαμαρτύρονται και αρνούνται να σηκώσουν το βάρος της οποιασδήποτε απόφασης. Εμένα ο ρόλος του αριστερού που θέλει να κυβερνάει ο δεξιός κι αυτός να παριστάνει τον καλόψυχο που στηρίζει τον εργαζόμενο για να παίρνει από 400 ευρώ 435 ευρώ συν το δώρο, δεν μ’ αρέσει. Πες με ανάγωγο, αλλά προτιμώ αυτόν που ή την κάνει την επανάσταση ή δεν την κάνει.

**Αυτά είδε και ο Τατσόπουλος και πήγε στη Νέα Δημοκρατία. Τι να σου πω. Μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου. Είναι αυτό που λένε τη γ@μησε όλο το χωριό και την παντρεύτηκε ο Κυριάκος.

**Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος; Πήδηξε τη μισή Αθήνα και θέλει κάπου να ξαποστάσει το κουρασμένο του κορμί. Πού θα πήγαινε ; Στο κόμμα του Αδωνίδος.

**Έκανε μήνυση ο Άδωνις στη Novartis. Μας κατατρόμαξε η εντιμότης!

**Ανοίξανε τους λογαριασμούς του Σημίτη στην Ελλάδα. Ασφαλώς δεν πρόκειται να βρούνε τίποτα. Τόσο που λέω μήπως τους ανοίξανε έτσι για τα μάτια του κόσμου, για να κλείσει η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Σημίτη, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί του χώνονται στη φυλακή.
Εκτός κι αν ανοίξουν και τους έξω λογαριασμούς. Γιατί και ο Άκης και ο Γιάννος έξω τα είχανε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έτρεξαν να συμπαρασταθούν στον πρώην πρωθυπουργό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στη χώρα αυτή μόνο υπουργοί κλέβουν και οι πρωθυπουργοί πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

**Ο Βενιζέλος, όπως θυμόμαστε, μας έλεγε κάποτε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Τσοχατζόπουλο που τον κατηγορούμε ότι τα πήρε και ο ίδιος, ο πανέξυπνος αυτός Βενιζέλος, υποστήριζε ότι οι λογαριασμοί που είχαν βρεθεί με τις μίζες, ήταν αριθμοί τηλεφώνου. Αυτό δεν δείχνει βέβαια πόσο κουτός είναι ο Βενιζέλος, αλλά πόσο επηρμένος είναι και αλαζόνας για να πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός είναι τόσο βαθιά ηλίθιος κι αυτός τόσο εξαιρετικά έξυπνος. Όμως το πουλί από τη μύτη πιάνεται. Κι ας είναι και χοντροπούλι.

**Και μιλώντας για συνταγματική αναθεώρηση, λέει ο Τσίπρας στον Κυριάκο: «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως να είναι θέση του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού».
Και σηκώνεται ο Κυριάκος, και τι λέει;

«Δεν ήταν πρόεδρος, ήταν αντιπρόεδρος».
Τι ήθελε να μας πει ο «ποιητής»;
Ότι αυτός είναι πρόεδρος.

**Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης ξετρύπωσε η αστυνομία με εγκέφαλο τον γιο πασίγνωστης αστρολόγου, ο οποίος έδωσε την πιο πειστική εξήγηση της πράξης του. Υποστήριξε λοιπόν ότι πήγε μέχρι το Εκουαδόρ για να μεταφέρει κακάο. Και όχι ναρκωτικά. Εντάξει, σκόνες είναι και οι δύο, απλά ο άνθρωπος πήρε το λευκό κακάο. Δεν υπάρχει λευκή σοκολάτα; Υπάρχει και λευκό κακάο.
Ή μαύρη κόκα;
Ένας κοκαϊνομανής μετράει τα μαύρα άστρα.

Ευτυχώς που δεν υπάρχουν μαύρα άστρα γιατί πώς θα τα βλέπαμε όταν θα έπεφταν, να κάνουμε τις ευχές μας;
Θα μου πεις άμα πάρεις κόκα όπως θες το βλέπεις και το άστρο.

**Στο ρατσιστικό παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά δεν θέλω να σταθώ και πολύ. Το αν είναι καλός άνθρωπος και αν είναι φιλάνθρωπος και διάφορα άλλα τα ακούω, αλλά αυτά τα περί πιθήκου και λοιπά ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Είναι μέσα του ο ρατσισμός. Και εγώ λέω πως καλοσύνη και ρατσισμός ούτε συγκάτοικοι μπορούν να είναι, ούτε φίλοι μπορούν να γίνουν. Όποιος μισεί τον διαφορετικό άνθρωπο παύει να είναι ένας καλός άνθρωπος. Αυτά για να σταματήσουν να έχουν ψευδαισθήσεις μερικοί καλοί χριστιανοί που κάνουν τους μεγάλους σταυρούς και μόλις βγουν απ’ τις εκκλησίες βρίζουν Αλβανούς, Πακιστανούς και μαύρους.

**«Σήκω» μου λέει η κοπέλα μου «να πάμε να δούμε τα Χτυποκάρδια στο θρανίο».
«Όσοι πάνε λένε τα καλύτερα.
Ενθουσιασμένοι όλοι».
Σε ταξιδεύει η παράσταση, μαγική και οι ηθοποιοί όλοι σούπερ».
«Και να πάμε ν’ αφήσουμε κι ένα λουλούδι στο σημείο».
«Ποιο σημείο;» της λέω.
«Εκεί που φιλήθηκε ο Λαζόπουλος με την Ντενίση», μου λέει.
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, Θεέ μου;

**Λες μετά τις εκλογές να δούμε και τον Τσίπρα αγκαλιά με τον Μητσοτάκη.
Και να μας λένε ότι κατά βάθος πάντα αγαπιόντουσαν.

**Τα «βρήκαν» τελικά οι παπάδες. Το κράτος τούς υποσχέθηκε ότι θα τους πληρώνει αυτό. Άρα δεν θα πέσουν στην ανάγκη του δεσπότη. Οπότε Ιερώνυμος και Τσίπρας τα «βρήκαν».
Αυτός ο Κυριάκος στο τέλος θα μείνει χωρίς ρόλο. Θα μείνει αγκαλιά με τον ΧουντοΆδωνη καθισμένοι σε έναν καφενέ και να κλαίνε που όλος ο ΣΚΑΪ, σύσσωμος ο Τύπος και σύσσωμοι οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τους φέρουν στην εξουσία.

**Γιατί αν στη ζωή αυτή υπάρχουν Βενιζέλοι που πιστεύουν πως οι λογαριασμοί του Άκη είναι νούμερα τηλεφώνου, υπάρχουν και λαοί που δεν πιστεύουν ότι οι Χουντικοί και οι παρέες τους πρέπει να ξανακυβερνήσουν.

**Αυτές οι σκέψεις μόνο μπορούν να φέρουν το Πολυτεχνείο από ‘κει, εδώ.
Γιατί προς το παρόν μόνο η Χούντα είναι Εδώ.
Στην τηλεόραση, στον Τύπο, στην πολιτική, στη ζωή μας την ίδια.
Γίναμε ό,τι αντιπαθούσαμε.

***Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα μαυρουλό…

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις