Τρίπολη: «Θέλω παραγωγικό και αναπτυξιακό δήμο» είπε ο Κ. Κατσαφάνας

Τρίπολη: «Θέλω παραγωγικό και αναπτυξιακό δήμο» είπε ο Κ. Κατσαφάνας

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το δήμο της Τρίπολης σε μονάδα παραγωγής και ανάπτυξης, μέσω υλοποίησης συγκεκριμένου σχεδίου που έχουν οι ομάδες εργασίας μας υλοποιήσει».

Αυτό δήλωσε, σήμερα το μεσημέρι, απ’ την Τρίπολη, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρώην δήμαρχος Σκιρίτιδας και πρώην αντιδήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, κατά την παρουσίαση της αυτοδιοικητικής κίνησής του «Ανασυγκρότηση για το δήμο Τρίπολης», που έχει πρόθεση να κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου.

Και συνέχισε:

«Ο συνδυασμός μας πήρε την απόφαση αυτή, μετά από πολλή σκέψη και αίσθηση ευθύνης, αφού προηγουμένως, για μεγάλο χρονικό διάστημα, επεξεργάστηκε κοστολογημένες προτάσεις, μέσω ομάδων εργασίας».

Ο κ. Κατσαφάνας, στην εισήγησή του, πρότεινε δράσεις που έχουν σχέση με την διοίκηση, με την οικονομία, με τον πρωτογενή τομέα, με τον τουρισμό, με τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, με την καθημερινότητα των πολιτών, με τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, με την επιστήμη, με την καινοτομία, με την καθαρή ενέργεια, με τους δρόμους κλπ.

Και κατέληξε ως εξής:

«Δεν προερχόμαστε από κανένα κομματικό σωλήνα και δεν εμπλεκόμαστε σε υπόγεια ρεύματα. Όλα είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Η εμπειρία μας στην Τ.Α., οι αρχές του κοινοτισμού απ΄ τις οποίες εμπνεόμαστε, αποτελούν εγγύηση για την πορεία που θέλουμε να διαγράψουμε. Εγγύηση αποτελεί και η συμμετοχή στον συνδυασμό μας, νέων ανθρώπων απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα, που διακατέχονται από όραμα και δυναμισμό. Θα τολμήσουμε επίσης και την ενεργοποίηση των πολιτών που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι. Είμαστε προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα βρεθούν στην πορεία μας, είμαστε όμως, αποφασισμένοι να τα παλέψουμε και να τα ξεπεράσουμε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μας δίνει η νομοθεσία. Θέλουμε να μετατρέψουμε τον δήμο σε εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης επ’ ωφελεία των δημοτών και γι’ αυτό θέλουμε να κριθούμε. Εγγυόμαστε ότι δεν θα εξαπατήσουμε τον κόσμο».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις