Π. Δούκας: Ανάγκη να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς

photo: Eurokinissi

Στην ανάγκη μείωσης των φόρων κληρονομιάς αναφέρεται με δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Σύμφωνα με σχετική πρόταση του κ. Δούκα, οι συντελεστές για τους φόρους κληρονομιάς και γονικών παροχών ανεξαρτήτως ύψους, (πρέπει) να μειωθούν στο 2-3%!

«Θα ήταν μεγάλη ψυχολογική και οικονομική ανάσα για τους όλους τους Έλληνες», αναφέρει ο κ. Δούκας και συνεχίζει: «Συντελεστές της τάξης του 15%-45%, προκαλούν μεγάλη οικονομική και οικογενειακή αναστάτωση, και είναι καταστροφικοί γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει κανείς να βρει τόσο ρευστό για να πληρώσει τέτοιους φόρους, έστω και σε 12 μηνιαίες δόσεις! Θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει ακίνητα και μετοχές, να κλείσει την επιχείρησή του, ή να αποποιηθεί την κληρονομιά του!», σημειώνει.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «το 2007, στην τότε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, κατεβάσαμε το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής στο 2%, αλλά η επόμενη Κυβέρνηση κατάργησε τις διατάξεις αυτές και πολλαπλασίασε τους φόρους αυτούς. Η οικονομική ζημιά που προκαλούν οι υψηλοί φόροι κληρονομιάς είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος από τις εισπράξεις που ούτως ή άλλως δεν είναι τόσο σημαντικές!».

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «Οι φόροι κληρονομιάς αποδίδουν μόνο € 95 εκατομ. ετησίως περίπου, ενώ των δωρεών και γονικών παροχών μόνο € 65 εκατ. περίπου!».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις