Υπέρ του προληπτικού λιθοβολισμού των ομοφυλόφιλων ο υπ. Εξωτερικών του Μπρουνέι

Απάντηση στον ΟΗΕ για το βάρβαρο μέτρο του λιθοβολισμού των ομοφυλόφιλων ζευγαριών έδωσε ο υπ. Εξωτερικών του Μπρουνέι, υποστηρίζοντας ότι «η Σαρία δεν ενοχοποιεί κάποιον επειδή έχει κάποια σεξουαλική προτίμηση ή κάποια συγκεκριμένη πίστη». Με το επιχείρημα αυτό η εφαρμογή της Σαρία έχει σκοπό την... πρόληψη παρά την καταστολή. 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπρουνέι υποστήριξε ότι η εσχάτη των ποινών θα επιβάλλεται μόνο μετά από παρουσίαση πολύ ισχυρών αποδείξεων, υπονοώντας ότι ο λιθοβολισμός θα εκτελείται σπάνια.

«Η Σαρία επικεντρώνεται περισσότερο στην πρόληψη παρά στην τιμωρία. Ο στόχος της είναι να εκπαιδεύσει, να σωφρονίσει και να διαπαιδαγωγήσει» υποστήριξε στην ανακοίνωσή του ο ΥΠΕΞ του Μπρουνέι, Εριγουάν Γιουσόφ.

Κατά τον ίδιο η Σαρία δεν ενοχοποιεί κάποιον επειδή έχει κάποια σεξουαλική προτίμηση ή κάποια συγκεκριμένη πίστη. «Η τιμωρία της απιστίας και της ομοφυλοφιλίας προβλέπεται για τη διαφύλαξη του θεσμού της μουσουλμανικής οικογένειας και ιδίως των γυναικών» πρόσθεσε.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπρουνέι υποστήριξε, ακόμα, ότι για την καταδίκη κάποιου θα απαιτείται η κατάθεση ως αυτοπτών μαρτύρων δύο ανδρών «υψηλού ήθους».

Η απόφαση του Μπρουνέι να θέσει σε ισχύ όλες τις προβλέψεις της Σαρία από τις αρχές Απριλίου έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή ακόμα και από αστέρες του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Σαρία με θάνατο τιμωρούνται αδικήματα όπως ο βιασμός, η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία, η ληστεία και η προσβολή του Μώαμεθ. 

Γυναίκες που θα συλληφθούν να έχουν σχέσεις με άλλες γυναίκες θα τιμωρούνται με 40 ραβδισμούς ή με 10 χρόνια κάθειρξης ενώ οι κλέφτες κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις