Από αυτές της φυλακές αποδράστε... ελεύθερα (βίντεο)

Σε ορισμένες χώρες του κόσμου, η επιθυμία των κρατουμένων να ξεφύγουν από τη φυλακή αναγνωρίζεται επίσημα από τον νόμο.  

Αλλά ακόμη και σε αυτές τις χώρες, είναι πρακτικά αδύνατο να ξεφύγει και να παραμείνει ατιμώρητος.

Στη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και το Μεξικό, η επιθυμία για απόδραση και η πάλη για την ελευθερία θεωρούνται χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και δικαίωμα.

Μετά από μια πραγματική απόπειρα απόδρασης που επεχείρησε ένας διαρρήκτης του Μεξικό το 2002, ο οποίος γνώριζε τον νόμο περί νόμιμης διαφυγής, ένας τοπικός δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξήγησε ότι «το άτομο που προσπαθεί να δραπετεύσει, επιδιώκει την ελευθερία και αυτό είναι βαθιά σεβαστό από τον νόμο».

Το παράλογο του πράγματος έχει και συνέχεια. Ενώ λοιπόν, οι δράστες δεν θα τιμωρούνται για την ίδια την απόδρασή τους από τις φυλακές, θα κατηγορούνται για κάθε έγκλημα που διαπράττουν καθ 'οδόν προς την ελευθερία...

Έτσι, μπορεί να αυξηθεί ο χρόνος φυλάκισης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαφυγής.

Το 1971, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Joel Kaplan κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλακή μαζί με έναν συγκρατούμενό του με ελικόπτερο.

Ένας άντρας που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών κατόρθωσε να δραπετεύσει. Σχεδίασε μια πολύπλοκη κατασκευή, μια τεράστια σήραγγα από την περιοχή του ντους και μια μοτοσικλέτα που έτρεχε πάνω σε μια ράγα.

 

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις