Δεν είναι τυχαίο που τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι -τόσο διατροφολόγοι, όσο και άνθρωποι που γενικότερα προσέχουν τη διατροφή και της υγεία τους- μιλούν για τις ιδιότητες του κουρκουμά και γιατί τον έχουν εντάξει στη διατροφή τους, τόσο για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό όσο και στα επιδόρπια. Ο κουρκουμάς και τα πολλαπλά οφέλη του Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Vogue India, η διατροφολόγος Laura Parada, από το Slow Life House «Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες στην κινεζική και ινδική ιατρική εδώ και χιλιετίες. Η κουρκουμίνη είναι ο κύριος φαρμακολογικός παράγοντας αυτού του μπαχαρικού». Ο κουρκουμάς αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, καλίου και υγιεινών ποσοτήτων βιταμίνης C και μαγνησίου. Τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία, μάλιστα, είναι αρκετά εκτεταμένα, καθώς βοηθά στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων, οστών και δέρματος, συμβάλλει στην υγεία του ήπατος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής άμυνας. Και συμβάλλει, επίσης, στην καλύτερη πέψη των λιπών, ενώ βοηθά […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.