Η υγιεινή διατροφή με πηγές βιταμίνης D αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ισορροπημένης διατροφής, δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι γενικά χαμηλή στον οργανισμό μας. Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα τρόφιμο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που και προλαμβάνει την τριχόπτωση και έχει περισσότερη βιταμίνη D από το γάλα; Αν αναρωτιέστε ποιο είναι, δεν είναι άλλο από την σαρδέλα. «Περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών D και Β12, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βασικά μέταλλα όπως ιώδιο, ασβέστιο, κάλιο κ.ά.», λέει στη Vogue India ο Vicente Mera, γιατρός και ειδικός στην αντιγηραντική ιατρική. Και ενώ γίνεται συχνότερα λόγος για άλλα πολυδιαφημισμένα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αυτή η παραδοσιακή και προσιτή επιλογή έχει υψηλή διατροφική αξία και μπορεί να συμπεριληφθεί στην καθημερινή διατροφή, όπως προτείνουν οι διατροφολόγοι. Για τη φαρμακοποιό και διατροφολόγο Paula Martin Clares οι σαρδέλες «βοηθούν στην απώλεια βάρους, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τα οστά». Πριν μάθετε, όμως, τα οφέλη της σαρδέλας, μάθετε τα πάντα για τη σημασία της βιταμίνης D για τον […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.