Οι χιονοπτώσεις το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και το βραδύ σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρηγορά θα εξασθενήσουν. Από το βραδύ στο ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική στερεά, τη θεσσαλικά και την Εύβοια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (ενδεικτικά υψόμετρα στη θεσσαλικά 300 μετρά, στην ανατολική στερεά 400-600 μετρά.) Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βορειά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στις δυτικές Κυκλάδες 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βορειά 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βορειά.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βορειά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειά και ανατολικά και αργότερα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βορειά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις

Share: