Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού για τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου

  • Βίαιη η μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιατζόγλου
  • Ο 29χρονος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο
  • Ο Γιατζόγλου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης, η οποία αναβλήθηκε

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας, Κωνσταντίνου Γιατζόγλου. Η μεταγωγή του, όπως καταγγέλλουν κρατούμενοι σύμφωνα με μήνυμα σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε με χρήση βίας από άντρες των ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη φυλακή, το πρόβλημα εντοπίζεται στην Α Πτέρυγα (όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς») και στην Δ Πτέρυγα, όπου κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έχουν καταλάβει κάποιους χώρους εντός της φυλακής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα εκτεταμένων καταστροφών ή ενημέρωση για περιστατικό ομηρίας σωφρονιστικού υπαλλήλου.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που έγινε στις 7:15 το πρωί.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ΕΚΑΜ μπήκε στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις