Ισραήλ: «Πράσινο» διαβατήριο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ισραήλ: «Πράσινο» διαβατήριο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ένα «πράσινο διαβατήριο» διάρκειας έξι μηνών για τους εμβολιασμένους βάζει σε εφαρμογή το Ισραήλ σε μία προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και να ξανανοίξει το συντομότερο δυνατόν τις οικονομικές δραστηριότητες. Το διαβατήριο θα δίνεται σε όσους ξεπέρασαν την Covid και έχουν φυσική ανοσία και σε αυτούς που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τα σχολεία, ο χώρος εργασίας και η χώροι λατρείας δε θα απαιτούν το διαβατήριο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βάζουν ηθικά ζητήματα στο πράσινο διαβατήριο.

Τελευταία υπάρχει άρνηση για εμβολιασμούς, κάτι που δεν περίμενε η κυβέρνηση και γι’ αυτό εξετάζει αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρότι δεν έχει ακόμα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν επισκεπτόταν το εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν όπου ξεναγήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επέμεινε στη δέσμευσή του για όλο και περισσότερους εμβολιασμούς.

Στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δόθηκε η άδεια και στο τρίτο ρωσικό εμβόλιο με τις πρώτες δόσεις να αναμένονται έως τα μέσα Μαρτίου. Το KoviVac ρίχνεται στη μάχη του κορονοϊού μετά το Sputnik V και το EpiVacCorona και σύμφωνα με τους Ρώσους καλύπτει και όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις