Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
Κουτσομπολιό

Main navigation

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • COVID-19

Breadcrumb

  1. Αρχική
  2. Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης απαιτεί ο Ζελένσκι

Τετ, 25/01/2023 - 10:00

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε επιφυλακτικά χθες βράδυ στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία εντέλει αποφάσισε να εφοδιάσει τον στρατό του με βαριά άρματα μάχης Leopard 2 και να επιτρέψει σε άλλες χώρες που διαθέτουν τέτοια τεθωρακισμένα να πράξουν το ίδιο. «Πολλή προσπάθεια, πολλές κουβέντες κι υποσχέσεις», δήλωσε αργά το βράδυ χθες Τρίτη, στο καθημερινό τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Αλλά είναι σημαντικό να δούμε την πραγματικότητα. Το ζήτημα δεν είναι πέντε, δέκα, ή δεκαπέντε άρματα μάχης. Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Κάθε μέρα κάνουμε το παν για να καλύψουμε τις ελλείψεις. Και είμαι ευγνώμων σε όποιον μας υποστηρίζει στην προσπάθεια αυτή».

Ο κ. Ζελένσκι πιέζει εδώ και μήνες το Βερολίνο να στείλει βαριά όπλα στο Κίεβο, προκειμένου να απωθηθεί ο στρατός της Ρωσίας, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022. Οι συνομιλίες για τα άρματα οφείλουν να «καταλήξουν σε αποφάσεις. Αποφάσεις για να ενισχύσουμε αληθινά την άμυνά μας εναντίον των τρομοκρατών», πέταξε ο ουκρανός πρόεδρος. Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση έχουν «τον απαραίτητο αριθμό» αρμάτων μάχης, συνέχισε, και «όταν ληφθούν αποφάσεις με την απαιτούμενη βαρύτητα, θα είμαστε ευτυχείς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για καθεμιά από αυτές».

Το Γερμανικό Πρακτορείο, όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, πληροφορήθηκε χθες βράδυ πως η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς αποφάσισε, έπειτα από μήνες πιέσεων από το Κίεβο και τους συμμάχους της, να προμηθεύσει Λέοπαρντ 2 στο Κίεβο και να δώσει την έγκρισή της σε άλλες χώρες που διαθέτουν τέτοια, ιδίως στην Πολωνία, να στείλουν άμεσα κάποια στον ουκρανικό στρατό. Τις ίδιες πληροφορίες έχουν επίσης το περιοδικό Der Spiegel και το τηλεοπτικό δίκτυο ntv. Η απόφαση ενδέχεται να επισημοποιηθεί σήμερα, καθώς ο κ. Σολτς αναμένεται να εκφραστεί (στις 14:00 ώρα Ελλάδας) στην Μπούντεσταγκ, στη γερμανική κάτω Βουλή.

Παράλληλα, αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που ως τώρα έμοιαζε απρόθυμη να στείλει βαριά άρματα μάχης M1 Abrams, θα αρχίσει διαδικασία που θα οδηγήσει στην παράδοση περίπου 30 τέτοιων τεθωρακισμένων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από μήνες ως χρόνια, επισήμαναν στο πρακτορείο.

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης απαιτεί ο Ζελένσκι appeared first on kontranews.gr - Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο..

Πηγή άρθρου
kontranews.gr – Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ

Σχετικά νέα

  • Γερμανία: Δεν θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε με όπλα την Ουκρανία
  • Γερμανικό «δώρο γενεθλίων» στον Ζελένσκι τα Leopard 2
  • Ουκρανία: Ευχαριστίες Ζελένσκι στο Βερολίνο για το «πανίσχυρο πακέτο» αμυντικής βοήθειας
  • ΕΕ: Πρόσκληση στον Ζελένσκι για τη Σύνοδο Κορυφής των 27
  • Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το spoiler για την επίσκεψη Ζελένσκι και το προσχέδιο των συμπερασμάτων

Ετικέτες

  • Κόσμος
  • ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Κουτσομπολιό

  • Επικοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Οροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου

Κατηγορίες

  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Γλωσσάρι

Χρήσιμα

  • Συνταγές για σούπες
  • Νηστίσιμες συνταγές
  • Συνταγές για γλυκά
  • Tupperware
  • Αγγελίες
  • Συνταγές
  • Ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Καιρός
  • Ονειροκρίτης
  • Παραμύθια
  • Bitcoin news
  • Ζώδια
  • Ασκήσεις Μαθηματικών

Ακολουθήστε μας

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

© 2023 - Κουτσομπολιό - Nέα & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Gossip, Lifestyle, Μόδα, Σταρ, Σχέσεις, Ζώδια, Media, Υγεία και Ομορφιά, Συνταγές, Viral.

Powered by Linux - Created with ♥ by WebZein