Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Τυνησία – Δακρυγόνα από την αστυνομία

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει δεκάδες νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Ετάνταμεν της Τύνιδας, έπειτα από την αναζωπύρωση των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών σήμερα, έβδομη επέτειο της τυνησιακής εξέγερσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι περί τους 20 νεαροί πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομία και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Τυνησία ζει τις τελευταίες ημέρες σε κλίμα υψίστης κοινωνικής έντασης, καθώς παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση που προκάλεσε την ανατροπή του Ζίν ελ Αμπίντιν Μπεν Αλι το 2011: φτώχεια, ανεργία, διαφθορά.

Ετά χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας, οι Τυνήσιοι θεωρούν ότι κέρδισαν την ελευθερία τους, αλλά απώλεσαν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η κοινωνική ένταση τροφοδοτείται από την ανεργία και κατά το τελευταίο διάστημα κορυφώθηκε εξαιτίας της αύξησης των φόρων που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2018, πλήττοντας την αγοραστική δύναμη που δοκιμάζεται ήδη από τον αυξανόμενο πληθωρισμό (άνω του 6% στο τέλος του 2017).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις