«Διαλύοντας τους μύθους για τη μετανάστευση» – Δείτε τα οικονομικά οφέλη

Εκτενή αναφορά για τα τεράστια οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης γίνεται σε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «Διαλύοντας τους μύθους για τη μετανάστευση στην Ευρώπη». Μάλιστα τονίζεται ότι η αντίθεση της κοινής γνώμης αμβλύνεται. 

Οι πολιτικοί στην Ευρώπη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τη βόμβα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερους παρά λιγότερους μετανάστες τα επόμενα χρόνια. «Για το θέσουμε ωμά, όλοι αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθούμε φτωχοί χωρίς τα οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι ξένοι εργαζόμενοι», σημειώνεται στο άρθρο.

Τον περασμένο χρόνο, στην ΕΕ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat. «Ο συνολικός πληθυσμός του μπλοκ ωστόσο, διαμορφώθηκε στα 512,6 εκατ. στις αρχές του έτους από τα 511,5 εκατ. στις αρχές του 2017 και 510,3 εκατ. τον Ιανουάριο του 2016. Η καθαρή μετανάστευση κάλυψε τη διαφορά, με τους υπηκόους χωρών εκτός της ΕΕ να αποτελούν περίπου το 4% της ΕΕ. Και καθώς γηράσκει ο πληθυσμός χρειάζονται περισσότεροι μετανάστες», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Λίγοι είναι οι ψηφοφόροι που θα διαβάσουν τις ακαδημαϊκές μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες φέρνουν οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με το άρθρο. «Το μήνυμα είναι δύσκολο να περάσει στους ψηφοφόρους σε μια εποχή λαϊκιστικών πολιτικών κινημάτων. Θα ήταν όμως συνετό για τις κυβερνήσεις, που σίγουρα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα ήδη πιέζονται από το αυξημένο προσδόκιμο ζωής, να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να διαλύσουν τους μύθους αναφορικά με τη μετανάστευση».

«Οι πολιτικοί χρειάζεται να βρουν το θάρρος να συζητήσουν τα οφέλη του να επιτρέπουν σε ξένους εργαζομένους να συνεχίσουν να εισέρχονται στην ΕΕ –διαφορετικά δεν θα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι να πληρώνουν φόρους για να στηρίξουν την αντιστρεφόμενη πληθυσμιακή πυραμίδα της περιοχής», καταλήγει το άρθρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις