Στις ΗΠΑ ο Ζάεφ με γεμάτη «βαλίτσα» επαφών – Στήριξη από Ουάσινγκτον στο επερχόμενο δημοψήφισμα

  • Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα υποδεχθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον τον σκοπιανό πρωθυπουργό
  • Στη ατζέντα  ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
  • Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επερχόμενο κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Τη στιγμή που τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ τονίζουν με κάθε ευκαιρία τη στήριξη τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, έχοντας επιδοθεί σε μπαράζ ενεργειών υποστήριξης του Ζόραν Ζάεφ και του «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικές επαφές.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα υποδεχθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον τον σκοπιανό πρωθυπουργό, με τον οποίο θα συζητήσει για το δημοψήφισμα αλλά και για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, είχε επισκεφτεί τη βαλκανική χώρα, όπου εκφράσει τη στήριξή του τόσο στον Ζόραν Ζάεφ, όσο και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Άλλωστε, την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, με επιστολή του κάλεσε τους πολίτες της να ψηφίσουν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανάλογο ενδιαφέρον δείχνει και η Γερμανία, που επίσης τάσσεται στο πλευρό του Ζάεφ και επιθυμεί την επικράτηση του «ναι» στη συμφωνία. Πριν από μερικές ημέρες, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάιο Μάας βρέθηκε στα Σκόπια, απευθύνοντας έκκληση για έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κινήθηκε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Άμυνας τον ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος, επίσης, είχε χαρακτηρίσει την έγκριση και επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ως ιστορική ευκαιρία που οι πολίτες της ΠΓΔΜ δεν θα πρέπει να χάσουν.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις