Λίβανος: Γυναίκα σύμβολο αντίστασης μετά από χτύπημα στην ασφάλεια Υπουργού (video)

Ρίχνοντας μια κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια του σωματοφύλακα ενός υπουργού, που ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι, μια Λιβανέζα αναδείχθηκε σε σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, που συνταράσσουν τη χώρα της.

Το βίντεο με το περιστατικό έχει γίνει viral μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα, όπου οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, συγκρίθηκε από πολλούς με τη «βασίλισσα της Νουβίας» -μια γυναίκα που αναδείχθηκε σε είδωλο των διαδηλώσεων, οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Ομάρ αλ Μπεσίρ στο Σουδάν τον Απρίλιο, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο, όπου εκείνη διακρίνεται, ντυμένη στα λευκά, να εμψυχώνει και να καθοδηγεί τον κόσμο, φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ μιας ομάδας διαδηλωτών και ατόμων που συνόδευαν τον υπουργό Παιδείας, Άκραμ Σεχάγιεμπ, στην καρδιά της Βηρυτού.

Ο ένας εκ των σωματοφυλάκων του υπουργού βγαίνει από το αυτοκίνητο και πυροβολεί στον αέρα με ένα αυτόματο τουφέκι, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών. Την ώρα που ένας άλλος σωματοφύλακας κραδαίνει το όπλο του, η γυναίκα του καταφέρει το χτύπημα, αιφνιδιάζοντάς τον και αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει.

Το βίντεο συμβολίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που συνεχίζονται, κατά της διαφθοράς και της αύξησης των φόρων. «Όταν κλέβουν τα χρήματά σου, διαφθείρουν τη χώρα σου και σε στοχεύουν με ένα πολυβόλο, εσύ τους δίνεις μια κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια» γράφει ένας χρήστης του Twitter.

Πηγή: Λίβανος: Γυναίκα σύμβολο αντίστασης μετά από χτύπημα στην ασφάλεια Υπουργού (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις