Ινδία – Μπαγκλαντές: Δέκα νεκροί και 36 αγνοούμενοι από τον «φονικό» κυκλώνα Μπουλμπούλ

Με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, ο κυκλώνας Μπουλμπούλ σάρωσε το Μπαγκλαντές και την Ινδία που μετρούν έξι και τέσσερις νεκρούς αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα αγνοείται η τύχη 36 ψαράδων ενώ δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Μπανγκλαντές υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια, αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς ή εν μέρει.

Αεροδρόμια και λιμάνια έκλεισαν καθώς ο κυκλώνας συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 120 χλμ/ώρα, χτυπώντας χθες βράδυ τις παράκτιες περιοχές των δύο χωρών.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, δύο όταν δένδρα έπεσαν πάνω στις κατοικίες τους και ένας από πτώση δένδρου στην Καλκούτα. Η κατάρρευση ενός τοίχου στο γειτονικό κρατίδιο Οντίσα στοίχισε επίσης τη ζωή σ’ έναν άνθρωπο.

Στο Μπαγκλαντές πέντε από τα έξι θύματα σκοτώθηκαν από πτώσεις δένδρων. Δύο αλιευτικά σκάφη δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στο λιμάνι και οι συγγενείς των ναυτικών δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί μεγάλες ζημιές στους καταυλισμούς του νοτιοανατολικού Μπανγκλαντές, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Μιανμάρ.

Πηγή: Ινδία – Μπαγκλαντές: Δέκα νεκροί και 36 αγνοούμενοι από τον «φονικό» κυκλώνα Μπουλμπούλ - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις