Το Παρίσι θα πάρει τελικά πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία

Η χώρα έχει 400-500 υπηκόους της που κρατούνται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βόρεια Συρία, μεταξύ αυτών 60 τζιχαντιστές. Το Παρίσι δήλωνε αμετακίνητο στη θέση του και δεν δεχόταν να πάρει πίσω ενήλικες που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αυτό γιατί ήθελε να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ προκειμένου η Βαγδάτη να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων στη Συρία.

Εντούτοις, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία, οι Γάλλοι υπήκοοι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές.

«Εντός αυτού του πλαισίου, εξετάζουμε τον επαναπατρισμό 11 Γάλλων υπηκόων» δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι περίπου 250 Γάλλοι επαναπατρίστηκαν βάσει του συστήματος από το 2014.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα, που θα απελαθούν, σημείωσε, όμως, ότι είναι γνωστοί στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα.

Η επιστροφή των 11 στη Γαλλία έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι απελαύνει υπηκόους ξένων χωρών, που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Το Παρίσι θα πάρει τελικά πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις