Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
Κουτσομπολιό

Main navigation

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • MEDIA
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • COVID-19

Breadcrumb

  1. Αρχική
  2. Media

Μουσικό Κουτί: Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου

Τετ, 25/01/2023 - 17:48
Μουσικό Κουτί: Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου
Το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ1 ανοίγει για να ακουστούν τα ξεχωριστά τραγούδια που έντυσε με τις λέξεις της η μεγάλη στιχουργός.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κατάφερε και μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων. Τους έκανε να συγκινηθούν, να χαμογελάσουν, να ερωτευτούν και να σκεφτούν. Τα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έρχονται στο Μουσικό Κουτί σήμερα στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της. Αναμνήσεις από τη ζωή δίπλα στη γιαγιά του μοιράζεται μαζί μας ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος.

H ζωή της βγαλμένη από ταινία! Έγραψε για όνειρα απατηλά, γυάλινους κόσμους, μίλησε για τις δύο πόρτες της ζωής και έζησε σαν τον «Αητό χωρίς φτερά»!  Ένα ξεχωριστό Μουσικό Κουτί, αφιερωμένο στη σπουδαία στιχουργό και συναρπαστική προσωπικότητα, που κατόρθωσε με το ταλέντο της να μετουσιώσει μια δύσκολη, τραγική ζωή και να προσφέρει σε όλους μας λίγη ευτυχία μέσα από τα τραγούδια της!

«Οι περισσότερες μεγάλες επιτυχίες της έως το ’60 δεν είχαν την υπογραφή της. Μέχρι που εμφανίζεται ο Μάνος Χατζιδάκις με το Αητός χωρίς φτερά και για πρώτη φορά βάζει το όνομά της δίπλα στο δικό του και της δίνει ποσοστά 50 -50. Αυτό δεν υπήρχε μέχρι τότε, διότι ο στιχουργός ήταν υποδεέστερος» λέει στη συνέντευξή του ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος, και συνεχίζει: «Τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να ακούγονται στο σπίτι είναι «Το παλιόσπιτο ετούτο», «Πήρα τη στράτα και έρχομαι» και ταυτόχρονα «Αντιλαλούνε τα βουνά…». Ο Αποστόλος Καλδάρας είναι αυτός που αρνήθηκε να αγοράσει τραγούδι της Ευτυχίας. Τον εκλιπαρούσε, αλλά ο Καλδάρας της έλεγε: Ευτυχία το ποσοστό σου!»

«Η λιτότητα, η δύναμη, η ευαισθησία και η ειλικρίνεια του λόγου της ήταν για μένα πάντα μάθημα και πρότυπο. Πρόκειται για μια μεγάλη ποιήτρια, η οποία επέλεξε, τελικά, να εκφραστεί και να δώσει τα αριστουργήματά της μέσα από την ταπεινή και φαινομενικά απλή μορφή του λαϊκού τραγουδιού», είναι το εισαγωγικό σχόλιο του ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Δείτε σχετικό απόσπασμα:

{https://youtu.be/aQZIdsMl1BM}

Πηγή άρθρου
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ

Σχετικά νέα

  • Survivor All Star exclusive:Οι παίκτες που "πέταξαν" για Άγιο Δομίνικο
  • MasterChef: Το βίντεο του Πάνου Ιωαννίδη με τον γιο του πριν την πρεμιέρα
  • MasterChef 2023: Αποφασισμένοι οι φετινοί υποψήφιοι - Ποιοι δίχασαν τους κριτές
  • Survivor All Star trailer: Ο πικραμένος, ο φοβισμένος και η ατρόμητη (video)
  • MasterChef 7 - Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Ο μπαμπάς υποστηρίζει; Συμπάσχω, ταυτιζόμαστε απόλυτα»

Ετικέτες

  • Media

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Κουτσομπολιό

  • Επικοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Οροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου

Κατηγορίες

  • Αρχείο Ειδήσεων
  • Γλωσσάρι

Χρήσιμα

  • Νηστίσιμες συνταγές
  • Tupperware
  • Αγγελίες
  • Συνταγές
  • Ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Καιρός
  • Ονειροκρίτης
  • Παραμύθια
  • Bitcoin news
  • Ζώδια
  • Ασκήσεις Μαθηματικών

Ακολουθήστε μας

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

© 2023 - Κουτσομπολιό - Nέα & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Gossip, Lifestyle, Μόδα, Σταρ, Σχέσεις, Ζώδια, Media, Υγεία και Ομορφιά, Συνταγές, Viral.

Powered by Linux - Created with ♥ by WebZein