Έρχονται αλλαγές στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Eurokinissi

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να γίνουν στο προσεχές διάστημα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, μέσα στον Οκτώβριο -εκτός απροόπτου- θα αλλάξουν τα πάντα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ ήδη δρομολογείται ένα μεγάλο «λίφτινγκ» στην πλατφόρμα που φιλοξενεί τις δημοπρασίες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είχε προηγηθεί η Εκθεση της Κομισιόν, η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι εδώ και μήνες οι Θεσμοί ζητούν τη βελτίωση του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς. Με την Εκθεση κατέστη σαφές ότι τα αποτελέσματα των πλειστηριασμών δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών.

Οι αλλαγές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνουν ώστε με την ενεργοποίηση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα να είναι άπαντες έτοιμοι.

Οι αλλαγές αυτές πάγωσαν λόγω κορονοϊού αλλά πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τροποποιήσεις-βελτιώσεις στις επίμαχες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Υπάρχουν σκέψεις να εφαρμόσουν και εδώ το μοντέλο της Ιρλανδίας, το οποίο υιοθετούν και άλλες χώρες. Να φαίνοται δηλαδή οι πωλήσεις ακινήτων μέσω πλειστηριασμών όπως παρουσιάζονται σαν σελίδες ηλεκτρονικών αγγελιών. Αυτό ακριβώς το μοντέλο θα εφαρμόσει η Ελλάδα και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- auction. Aναμένεται ότι θα προστεθούν φωτογραφίες των ακινήτων καθώς και άλλα τεχνικά πληροφοριακά στοιχεία π.χ. χάρτες, με τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων όπως το Κτηματολόγιο.

Με πληροφορίες από economistas.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις