Ώρα... Black Friday με μεγάλες εκπτώσεις, πώς θα αποφύγετε τις «ψεύτικες» προσφορές

eurokinissi

Η Black Friday 2021... έφτασε, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να «βγάλουν τα σπασμένα» της χρονιάς.

Οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Black Friday, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερα, με τους μέσους όρους να κυμαίνονται στα 150 και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Ψηλά στη λίστα των γυναικών βρίσκονται ρούχα, παπούτσια και καλλυντικά, ενώ οι άνδρες προτιμούν τα ρούχα, τα ηλεκτρονικά είδη και τα παπούτσια.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς κάποιες φορές μπορεί αντί για ευκαιρίες να αγοράσουν... ακριβότερα.

Οι τρόποι για να αποφύγετε τις «ψεύτικες» προσφορές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές. Όπως σημειώνει η Ένωση πολλές φορές οι τεχνικές του marketing που συνδέεται με τη Black Friday, έχει ως αποτέλεσμα την υποσυνείδητη άσκηση ψυχολογικής πίεσης στον καταναλωτή.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις