Η μαγιονέζα αποτελεί το αγαπημένο συνοδευτικό για πολλά φαγητά και κυρίως σάντουιτς. Πώς όμως πρωτοφτιάχτηκε και ποιανού ιδέα ήταν; Όλα ξεκίνησαν το 1756 όταν ο μάγειρας του Καρδινάλιου Ρισελιέ στη Γαλλία ετοίμαζε το γεύμα στο λιμάνι του Μαχόν με αφορμή την εορτή των Γάλλων για τη νίκη τους εναντίων των βρετανών στη ναυμαχία της Μινόρκας. Το γεύμα που ετοίμασε περιελάμβανε εκτός των άλλων και μια σάλτσα από κρέμα και αυγά. Ωστόσο όταν ο σεφ κατάλαβε ότι του έχει τελειώσει η κρέμα, έβαλε αντί αυτής λάδι και την ονόμασε Μαχονέζ. Αυτή ήταν και η πρώτη μαγιονέζα της ιστορίας!
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.