Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη «θεραπευτική» αλοιφή του Βελόπουλου (video)

Η διαφήμιση, μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων, της “θαυματουργής” αλοιφής, με την επωνυμία “Βυζαντινόν” από τον Κυριάκο Βελόπουλο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και του φαρμακευτικού συλλόγου. Ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλλε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τον κ. Πλιώτα να την διαβιβάζει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές του ενέργειες.

Στην αναφορά του ο Σύλλογος αναφέρει πως με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό , ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς των δικών του κερδών,  αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με την αναφορά ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” θέτει σε σοβαρή έκθεση την δημόσια υγεία.

Παρέμβαση κι από ΕΣΡ

Στο θέμα παρεμβαίνει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Alert μετέδωσε, κατά την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο «Βυζαντινόν», ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους το αγοράζουν και το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορονοϊό, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως ακόμα και σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.30. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

Το σχετικό video:

 

Πηγή: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη «θεραπευτική» αλοιφή του Βελόπουλου (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις