53+ προς Τσίπρα: Δεν αλλάζουμε όνομα – Είμαστε κόμμα και όχι παράταξη

«Κόκκινες γραμμές» θέτουν οι 53+ σε ό,τι αφορά στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και τον χαρακτήρα του κόμματος στον οδικό χάρτη της κίνησής τους προς το 3ο Συνέδριο, το οποίο όπως τόνισε την Τρίτη το βράδυ, σε συνέντευξη του στο Open, o Αλέξης Τσίπρας, θα διεξαχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.

Η πρωτοβουλία μελών 53+ ανήρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους 12σέλιδο κείμενο με τις θέσεις τους στην πορεία προς το Συνέδριο παίρνοντας διακριτές αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιπολίτευση στην Κουμουνδούρου, αλλά κυρίως από τον τρόπο  με τον οποίο επιχειρείται το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία. Σε κάποιο σημείο μάλιστα αναρωτιούνται εάν ο νέος ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να καταστεί ένα κόμμα σούπερ μάρκετ χωρίς αξίες και αριστερά χαρακτηριστικά.

«Θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ή θα μετασχηματιστεί σε μια θολή παράταξη του λεγόμενου προοδευτικού/δημοκρατικού χώρου; Θα διατηρήσει την ταυτότητά του, τα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά ή ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται ταυτότητα, ούτε αξίες, ούτε ιδεολογία, κάτι σαν σούπερ-μάρκετ, που διαθέτει τα πάντα αλλά στην πραγματικότητα τα ασήμαντα, τα εφήμερα, της μόδας;», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ σε ένα άλλο σημείο του κειμένου αφήνονται έμμεσες, αλλά σαφείς αιχμές, προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αναφέρεται: «Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων».

Αναλυτικά το κείμενο των 53+:

Πηγή: 53+ προς Τσίπρα: Δεν αλλάζουμε όνομα – Είμαστε κόμμα και όχι παράταξη - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις