Ν. Μηταράκης: Τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα είναι το ζητούμενο

Ν. Μηταράκης: Τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα είναι το ζητούμενο

«Οι πρόσφατες πυρκαγιές στα κέντρα της Μυτιλήνης, της Σάμου και προ μηνών στη Χίο, καταδεικνύουν την ανάγκη να κλείσουν άμεσα τα άναρχα ανοικτά κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Να δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, τα οποία θα προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, διπλή περίφραξη, συστήματα ελεγχόμενης εισόδου, συστήματα παρακολούθησης και πυρασφάλειας», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του απο το Καρά Τεπέ.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε θύλακες παραβατικότητας να προχωρούν σε έκνομες ενέργειες» άνέφερε την ώρα που βρίσκονταν στον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Για όλες τις πυρκαγιές έχουν γίνει συλλήψεις. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει η τοπική κοινωνία ότι η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια όλων είναι η προτεραιότητα μας», επεσήμανε ενώ συνέχισε δδιαβεβαιώνοντας πως παρά τις αντιξοότητες η αποσυμφόρηση είναι σε εξέλιξη.

«Προ μηνών μας ζητήθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τους κατοίκους, να δείξουμε τα αποτελέσματα μιας διαφορετικής πολιτικής. Στην φύλαξη των συνόρων πλέον οι ροές είναι μειωμένες στα νησιά κατά 90%. Στην αποσυμφόρηση έφυγαν 25.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα».

Πηγή: ΕΡΤ Β.Αιγαίου

  • Για τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις