Κ. Σακελλαροπούλου: Κορυφαία ιστορική στιγμή η απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Κ. Σακελλαροπούλου: Κορυφαία ιστορική στιγμή η απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, η διαδικτυακή πανηγυρική εκδήλωση για την 108η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από την οθωμανική κατοχή. Στην ομιλία της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ως κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας. Επιτυχία που- όπως τόνισε- εκτός από στρατιωτική και πολιτική είναι κυρίως πνευματική.

Από τα ημερολόγια των μαχητών του Μπιζανίου διαπιστώνεται η μεγάλη και συμβολική σημασία είχε για τους Έλληνες η ενσωμάτωση των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό καθώς τα Γιάννενα συνέλαβαν από πολύ νωρίς την ιδέα της εθνεγερσίας, χάρη στη δυναμική της παιδείας τους, που ενίσχυε ήθος, πνεύμα και φρόνημα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η 21η Φεβρουαρίου είναι η κορυφαία μέρα για την πόλη και αποτελεί την ιστορική στιγμή που συντελέστηκε το θαύμα.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε εκτενή αναφορά στη συνεισφορά των Ηπειρωτών τόσο στην Επανάσταση του 1821 όσο και στη σύσταση και στήριξη του Ελληνικού Κράτους.

Τέλος, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία της στα Γιάννινα σημειώνοντας ότι η παρουσία της δίνει κουράγιο σε μια δύσκολη περίοδο αγώνα κατά της πανδημίας και υπέρ της ανάπτυξης της Ηπείρου.

Το πρωί της Κυριακής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Δοξολογία και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις