Εκλογές ΚΙΝΑΛ-Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» - Προς αναμέτρηση με Παπανδρέου στον β΄ γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ-Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» - Προς αναμέτρηση με Παπανδρέου στον β΄ γύρο

Αναμέτρηση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου θα έχουμε όπως όλα δείχνουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στο 90% περίπου των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει σχεδόν το 37% των ψήφων με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να τον ακολουθεί με 27,8% και να είναι ο επικρατέστερος αντίπαλός του την ερχόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 26, 13% των ψήφων

Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 89,66% των ψήφων (το 90,13% των εκλογικών κέντρων - 240.270 ψήφοι) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,11% (88.539).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά, με σχεδόν 37%, ενώ μάχη στήθος με στήθος δίνουν Παπανδρέου - Λοβέρδος για να μπουν απέναντί του την δεύτερη Κυριακή με τη διαφορά τους να κυμαίνεται σε απόλυτους αριθμούς σε πάνω από 5.000 ψήφους πανελλαδικά.

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,75% (66.202) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,91% (61.812).

Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,25% (7.757), Χάρης Καστανίδης με 3% (7.149), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97% (7.095).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διπλασίασε τα ποσοστά του από το 2017 καθώς τότε στον α' γύρο είχε συγκεντρώσει 51.736 ψήφους (ποσοστό 24,73%) και στον β' γύρο 66.483 ψήφους (43,25%).

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο νικητής του α΄ γύρου υπογράμμισε τα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που συμμετείχαν στην μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου που δώσαμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια και ενότητα σύμφωνα με την παρακαταθήκη της προέδρου μας Φωφης Γεννηματά. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Δεσμεύομαι για ανανέωση ενότητα.»

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Συνεχίζουμε με σεμνότητα και ταπεινότητα, απέφυγε να απάντηση για το τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο»

Μαζική προσέλευση στις κάλπες

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ήταν μαζική. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ακριβώς, ωστόσο σε εκλογικά κέντρα όπου έως νωρίς το βράδυ της Κυριακής είχαν σχηματιστεί ουρές, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία.

Η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων -υπολογίζονται σε πάνω από 280.000- ώθησε τους υποψηφίους να αιτηθούν και δεύτερη παράταση, μέχρι τις 21:00, επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, λόγω της αυξημένης προσέλευσης που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) είχε αποφασίσει την παράταση για μία ώρα και συγκεκριμένα έως τις 20:00 της διαδικασίας ψηφοφορίας για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον υποψήφιο για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με το οποίο συναίνεσε και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις