Νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη - Θα αναρτηθεί τις επόμενες ώρες

Νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη - Θα αναρτηθεί τις επόμενες ώρες

Αίτημα της ExxonMobil, για νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να έρθει ταχύτερα η στιγμή της ερευνητικής γεώτρησης που θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες, το πολύ μέχρι το πρωί του Σαββάτου (26/11) θα αναρτηθεί η νέα Navtex με την οποία επεκτείνονται οι έρευνες νότια της Κρήτης.

Επιβεβαιώνει ο Γιάννης Οικονόμου

«Κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δόσει κέρδος για την πατρίδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα για επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil, στην περιοχή της Κρήτης.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες. «Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έτοιμοι σε οποιαδήποτε πρόκληση»

Ερωτώμενος για πιθανή πρόκληση από τις έρευνες του τουρκικού "Αμπντουλαμίντ Χαν", ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοί να απαντήσουμε σε κάθε επεισόδιο.

Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Θα είναι 3πλά και 4πλα προβληματισμένος όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι καθώς συναντά και την άρνηση των εταίρων μας. Όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό βρίσκει απέναντί του όλες τις δυνάμεις από όλο τον κόσμο».

#NAVTEX #ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΚΡΗΤΗΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις