Και η ΔΗΣΥ αποχωρεί από τη Βουλή – «Πήγατε να στήσετε δίκες και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση» (video)

Εκτός από ΚΚΕ και ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δια στόματος της Φώφης Γεννηματά, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis.

Από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για «βρώμικο παιχνίδι σκιών».

Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάνω στο σκάνδαλο Novartis επιλέξατε να στήσετε μια σκευωρία». Σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή αρνήθηκε οποιαδήποτε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε πολιτική επιθεώρηση. Αφού πρώτα διασύρατε κάποια πρόσωπα με εμφανή πολιτικά κριτήρια στέλνετε τώρα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

«Μόνο εμείς ζητάμε να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος του φαρμάκου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείσατε άρον – άρον τον φάκελο Novartis γιατί την αλήθεια στο φάρμακο την φοβάστε όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Αναφερόμενη στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ την παρέδωσε το 2004 στα 2,4 δισ. ευρώ, την παρέλαβε το 2009 στα 5,1 δισ. και δύο χρόνια αργότερα, μειώθηκε στα 2,8 δισ. Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί του εταίροι δίνουν συγχωροχάρτι στη Ν.Δ.».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως σύμφωνα με διαρροές, έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν». Υπογράμμισε επίσης ότι η συγκεκριμένη ονομασία «συνιστά επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι αναμένει διάψευση της κυβέρνησης.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις