«Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά», το μήνυμα Δημαρά από τη ΔΕΘ

«Τα πολεοδομικά ζητήματα θα προσπαθήσω να τα λύσω, πάντα προσπαθούμε να περάσουμε τις πολιτικές μας θέσεις μέσα από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αν αυτό δεν περάσει θα κρίνουμε, πάμε όμως ως μια πολιτική δύναμη με προγραμματικές θέσεις και βάσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 83ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη που φέρνει κέρδη και καταναλωτισμό με φτώχεια και δυστυχία, υποτιμά τους υπαρκτούς κινδύνους και υπονομεύει τη ζωή μας και το μέλλον της ανθρωπότητας». Ο ίδιος έκανε λόγο για συσπείρωση, καλώντας «όλους τους νέους να έρθουν μαζί μας και να παλέψουν, γιατί μόνο η ενότητα μπορεί να προωθήσει τις αρχές της οικολογίας».

«Η ανάγκη παρέμβασης της πολιτικής οικολογίας, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό και παγκόσμιο, προέρχεται από τη βασική εκτίμηση ότι η ζωή των ανθρώπων, αλλά και εν γένει η ζωή στον πλανήτη μας, κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Αποτίμηση του έργου των Οικολόγων Πράσινων στην κυβέρνηση όπου «τολμήσαμε να αναλάβουμε τη συνευθύνη να ανορθώσουμε την οικονομία μέσα από την Ευρωζώνη, τη συνευθύνη να αποφύγουμε το Grexit ώστε να μην εξαγοραστεί η χώρα για ένα κομμάτι ψωμί» έκανε, από την πλευρά του, ο τέως υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

«Η Ελλάδα έχει σήμερα δασικούς χάρτες χάρη σε δικό μας νόμο, για πρώτη φορά στην ιστορία μας χρηματοδοτούνται τα Προεδρικά Διατάγματα και τα διαχειριστικά σχέδια των περιοχών NATURA και ξεκινάνε οι μελέτες για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Την (οικολογική) σφραγίδα μας έχει και ο νόμος για τους δασικούς συνεταιρισμούς, το παρατηρητήριο δόμησης και η νομιμοποίηση της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης» σημείωσε ο κ.Τσιρώνης και πρόσθεσε: «Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι νίκες αυτές είναι λίγες μπροστά στις μάχες που πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε».

«Είναι κόκκινη γραμμή για μας να μην προχωρήσουν τα σχέδια των εξορύξεων υδρογοναθράκων. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε προειδοποιήσει ότι καμία χώρα, και κυρίως καμία κοινωνία, δεν κέρδισε από τις εξορύξεις. Διαφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. Κόκκινη γραμμή είναι και η κύρωση της οδηγίας για τα GMO’ s στην κατεύθυνση της πλήρους απαγόρευσης στην ελληνική επικράτεια» επισήμανε.

«Ας είμαστε ειλικρινείς! Δεν αλλάζει μια χώρα ολόκληρη και ένα καθεστώς μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια. Αυτό που άλλαξε, όμως, και όπου δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω είναι το μοντέλο και η πορεία της χώρας, η στροφή στην υγιή, την πραγματική οικονομία, στη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την πάταξη του παρασιτισμού» κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.

Παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκαναν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, καθώς και ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων, Μανώλης Βέμης.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις