«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τις συντάξεις», αναφέρουν πηγές των δανειστών στο Reuters

«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για το ζήτημα της ακύρωσης της εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων», τονίζουν δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του, πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με το σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές έκανε λόγο για συμφωνία Θεσμών-κυβέρνησης όσον αφορά την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Ειδικόυερα, η μια πηγή αναφέρει ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είναι «πρώιμη». «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι «δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα».
Παράλληλα, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ανακάμπτει από «τη μεγαλύτερη οικονομική διάσωση στην ιστορία» μετά από εννέα χρόνια λιτότητας, τονίζοντας πως η χώρα εξακολουθεί να οφείλει δισεκατομμύρια και να καλείται να εκπληρώσεις τις δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.
Ακόμη, αναφέρει πως «η Αθήνα ισχυρίζεται πως έχει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο» για να μην περικόψει τις συντάξεις μέχρι και κατά 18%, όπως έχει δεσμευτεί να κάνει στις αρχές Ιανουαρίου, διατηρώντας παράλληλα το πρωτογενές πλεόνασμα που της έχουν επιβάλει οι δανειστές». 
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις