Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης στο Ελσίνκι τον Νοέμβριο για τη «μάχη των μαχών»

Σαφές μήνυμα πως η ΝΔ θεωρεί τις επικείμενες ευρωεκλογές ως «μάχη των μαχών» αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 6-8 Νοεμβρίου στο Ελσίνκι όπου θα επιλεγεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εξάλλου από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μεταβούν μαζί και να συμμετέχουν από κοινού στις ζυμώσεις για την επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία της Κομισιόν.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρούν τις επικείμενες ευρωεκλογές ως τις πιο καθοριστικές εκλογές, από συστάσεως της ΕΕ, για την πορεία της Ευρώπης καθώς η άνοδος τόσο της ακροδεξιάς όσο και του λαϊκισμού αποτελούν απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ζητήσει από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ως κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, από την πολυετή συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θεωρείται στους ευρωπαϊκούς κύκλους ως πρόσωπο που διακρίνεται για την πολιτική του εμπειρία και τη μετριοπάθειά του, στην οποία επενδύει η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως ανάχωμα στις λαϊκιστικές φωνές που βρίσκονται σήμερα ακόμα και μέσα στους κόλπους της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις