Π. Καμμένος: Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι το ίδιο - Παρέδωσαν τον όρο Μακεδονία (VIDEO)

Π. Καμμένος: Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι το ίδιο - Παρέδωσαν τον όρο Μακεδονία (VIDEO)

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένος, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ είναι οι μόνοι που δεν δέχονται την παράδοση του όρου Μακεδονία, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δέχεται τον γεωγραφικό προσδιορισμό και άναβε λαμπάδες, όπως είπε την ώρα που ψηφιζόταν στη Βουλή.

“Εμείς είμαστε η μόνη δύναμη που λέμε όχι στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κανένα σύνθετο κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι εις βάρος των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, να πουν είναι υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας ή όχι;

Είναι αυτοί που παραδίδουν πρώτοι τον όρο Μακεδονία. Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς το ίδιο. Παρέδωσαν τον όρο Μακεδονία χωρίς να σεβαστούν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992. Αυτή τη είναι η εθνική θέση που πάρθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν ανετράπη ποτέ”, ανέφερε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας πως είναι μύθος ότι η εθνική γραμμή άλλαξε στο Βουκουρέστι.

“Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής δεν δέχθηκε να προτείνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Άδειασε την Μπακογιάννη”, είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ημερών σχετικά με την έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου αλλά και στον κίνδυνο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν φέρθηκε έντιμα.

“Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς ότι έχουμε να πούμε οι ΑΝΕΛ το λέμε στα μούτρα. Ούτε σενάρια διαρρέουμε, ούτε ιστορίες με αρκούδες και τροπικά πλοία. Εμείς αυτά που λέμε τα λέμε ευθέως, Με ευθύτητα σας λέω ότι ο κ. Πρωθυπουργός, ο εταίρος μας μέχρι προχθές δεν φέρθηκε με εντιμότητα, προτείνοντας σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, καρέκλες έναντι της ψήφου. Εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί οι βουλευτές να εξαγοραστούν από του ΑΝΕΛ;

Είναι έντιμο σε μια συνεργασία τη Δευτέρα το πρωί και πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όταν ο Παπαχριστόπουλος παραδίδει έδρα, να κλαπεί αυτή η έδρα για να κρατηθεί ο κ. Κουίκ υπουργός;, Του τον χαρίζω τον κ. Κουίκ, αλλά η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ.”, δήλωσε.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις