«Καρφιά» του υπουργείου Εργασίας σε ΝΔ – «Ο αρχηγός τους, ούτε για επταήμερη εργασία μίλησε, αλλά ούτε και δεν μίλησε»

Σκωπτική ήταν η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στα δημοσιεύματα φιλικών προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ για την κάλυψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην οποία υπερψηφίστηκε από την κυβερνητικής πλειοψηφία το πακέτο θετικών μέτρων που περιελάμβανε την 13η σύνταξη αλλά και τις 120 δόσεις για τους οφειλέτες του δημοσίου.

Το υπουργείο καταγγέλλει τη μεροληπτική της μετάδοση, ενώ με ανακοίνωση του επιτίθεται στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία προσπάθησαν να καλύψουν τον αρχηγό της για τις δηλώσεις του σχετικά με την επταήμερη εργασία.

Αναλυτικά, το Υπουργείο αναφέρει πως «με επιλεκτικό τρόπο φαίνεται πως παρακολούθησε την κοινοβουλευτική διαδικασία το κατά τα άλλα έγκυρο ‘iefimerida.gr’. Καθώς, πέρα από το ότι ξέχασε να δει την ψήφιση της 13ης σύνταξης, της μείωσης του ΦΠΑ και τις 120 δόσεις, παρέλειψε να παρακολουθήσει και την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας για τις δήθεν ‘αποκαλύψεις’ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έδωσε, όμως, αμείωτη προσοχή – σχεδόν καλύτερη και από τους ίδιους τους ομιλητές – στα ‘επιχειρήματα’ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Και συνεχίζει λέγοντας πως  «έχουν τη συμπάθειά μας οι βουλευτές της ΝΔ, που προσπαθούσαν επί τρεις ημέρες να αποδείξουν ότι ο αρχηγός τους, ούτε για επταήμερη εργασία μίλησε, αλλά ούτε και δεν μίλησε. Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατανοούμε, επίσης, την άγνοιά τους. Ήταν αυτή προφανώς η άγνοια που τους οδήγησε και να τις καταργήσουν, όταν ήταν κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε στα στελέχη της ΝΔ και στα φιλικά τους μμε, ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι νόμος του κράτους και, μάλιστα, αναγκαστικού δικαίου. Πράγμα που σημαίνει ότι τα μέρη που συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτόν, ακόμη και αν το συμφωνήσουν. Αυτό είναι που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η μη συμμόρφωση με την απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι προφανής παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και επιφέρει πρόστιμα, τα οποία πολλές φορές έχουν καταλογιστεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σε επιχειρηματίες που η αντίληψή τους ταυτίζεται με τα σχέδια της ΝΔ».

«Ένα ακόμη αστείο επιχείρημα της ΝΔ, που παπαγαλίζουν τα φιλικά της μμε, είναι και ο ισχυρισμός ότι η τροπολογία για την επιτάχυνση της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων, δήθεν φέρνει επταήμερη εργασία στο Δημόσιο. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απόλυτα ψευδής, γιατί κατ’ εξαίρεση εργασία τις Κυριακές, για συγκεκριμένους λόγους, με επιπρόσθετη αμοιβή και μεταφορά της ημέρας ανάπαυσης σε αναπληρωματική εντός της εβδομάδας προβλέπεται εδώ και δεκαετίες στο Δημόσιο. Αυτό, προφανώς, δεν μετατρέπει το σύστημα σε επταήμερο» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Φανταζόμαστε ότι για τη ΝΔ και τον τρόπο που θέλει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, ούτε ο κ. Βέμπερ μίλησε σήμερα για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους. Αλλά ούτε και δεν μίλησε» καταλήγει καυστικά το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις