Σ. Πέτσας – Λ. Μενδώνη στις Βρυξέλλες για στήριξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Σ. Πέτσας – Λ. Μενδώνη  στις Βρυξέλλες για στήριξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, μετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με τις παρεμβάσεις τους, εστίασαν στην ανάγκη στήριξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την πολιτιστική διάσταση της ανάπτυξης.

«Η ευρωπαϊκή οπτικοακουστική βιομηχανία χρειάζεται χρηματοδότηση,  ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας και καταρτισμένο προσωπικό, επεσήμανε στο Συμβούλιο ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας την Επιτροπή, να ενισχύσει την ανάδειξη και την ενίσχυση των Labs.

Στη δική της παρέμβαση η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επεσήμανε την ανάγκη να αναπτυχθεί το Branding Europe, αλλά και να υπάρξει πρόνοια προστασίας της ανθρώπινης δημιουργίας από την πιθανή υποκατάστασή της από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Και συμπλήρωσε: » Με δεδομένο την έκρηξη του περιεχομένου στις γνωστές πλατφόρμες 24ώρου streaming θα πρέπει να επενδύσουμε στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών συμπαραγωγών. Η πολιτισμική πολυμορφία, η ανάγκη διατήρησης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας των κρατών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι δυνατότητες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην οικονομία είναι πραγματικά τεράστιες.»

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Συριόπουλος

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις