«288 μέρες»: Το ηλεκτρονικό ποίημα για την Χελίν Μπόλεκ

«288 μέρες»: Το ηλεκτρονικό ποίημα για την Χελίν Μπόλεκ

Στη μουσική και την τέχνη δεν υπάρχουν όρια και αυτό το αποδεικνύει η δουλειά του κιθαριστή – συνθέτη Σταμάτη Μάζαρη και η συνεργασία του με το Γιάννη Σαββίδη, σε ένα υπέροχο οπτικοποιημένο μουσικό 15λεπτο (video art. Κώστας Ρουβολής).

Η εντυπωσιακή και απρόσμενη πρωτοτυπία, είναι η κιθάρα του Σταμάτη Μαζαρη, πού μετασχηματίζεται σε πιάνο, μέσα μέσα στην μουσική σύνθεση του Γιάννη Σαββίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παγκόσμια μουσική σκηνή δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Μιλώντας στο ert.gr ο Σταμάτης Μάζαρης δήλωσε πως:»Είναι πρωτοποριακή σύγχρονη κλασσική μουσική του 21ου αιώνα για πρώτη φορά παγκοσμίως η κιθάρα «μετασχηματίζεται» σε πιάνο και ανοίγει ένα νέο δρόμο μουσικής».

Συνεχίζοντας ο Σ. Μάζαρης επισημαίνει ότι: «Ευχαριστώ εκ βαθέων,τον Γιάννη Σαββίδη, γιατί με την υπέροχη σύνθεση του, μου έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσω τον καμβά των ηχοχρωμάτων της κιθάρας μου και να μετασχηματίσω κυριολεκτικά τον ήχο της σε πιάνο.
Επίσης, ευχαριστώ εκ βαθέων τον Κώστα Ρουβολή, για την καταπληκτική εικαστική προσέγγιση του… έφτιαξε κυριολεκτικά ταινία μικρού μήκους και όχι ένα απλό video clip!
Αυτό που θέλω για την συνέχεια είναι οι 288 μέρες να παιχτούν με πλήρη ζωντανή ορχήστρα στην Ελλάδα και όπου αλλού είναι δυνατόν, για να δείτε και να γνωρίσετε τον νέο και επαναστατικό συνάμα, τρόπο παιξίματος σε χώρους που θα τον αναδείξουν παγκόσμια, όπως μέγαρα μουσικής, φεστιβάλ ή μεγάλα ιδρύματα τέχνης!».

Ο τίτλος (288 μέρες), είναι μια αναφορά στην απεργία πείνας και τον θάνατο της γνωστής Τουρκάλας μουσικού Χελιν Μπόλεκ.
Το video στο διαδίκτυο (You Tube): Giannis Savvidis-Stamatis Mazaris-288 jours

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις