Ανοίγει την αυλαία του «Ο Φιάκας» στο θέατρο Εργοτάξιον

Χαρίλαος Πλουτίδης. Ή καλύτερα Χαράλμπος Πεταλούδας. Ή, ακόμα καλύτερα, Φιάκας.

Ένας μέσος νεοέλληνας απατεώνας -ο Φιάκας- μαζί με τον φίλο του Γιάννη, προσπαθούν να «πιάσουν την καλή» και να ξεχρεώσουν, όταν στον δρόμο τους πέφτει η αφελής Ευανθία και η θεία της.

Δημιουργός του Φιάκα, δεν είναι άλλος από τον Δημοσθένη Μισιτζή, τον Σαμιώτη θεατρικό συγγραφέα που έζησε στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στη Φιλιππούπολη.

Πρόκειται για μια «κωμωδίαν αστειοτάτη», όπως χαρακτηρίστηκε στο πρώτο ανέβασμά της -στην Κωνσταντινούπολη του 1870- για την ψεύτικη κοινωνική ταυτότητα,την κοροϊδία, τους τύπους και… την κοροϊδία των τύπων.

Άραγε απέχει πολύ η Κωνσταντινούπολη του 1870 από την Αθήνα του 2018;

Συντελεστές:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Θοδωρής Τούμπανος
Παίζουν οι: Κωνσταντίνα Βάρδα, Αντώνης Καλομοιράκης, Τατιάνα Κίρχοφ, Γιάννης Μπακογεωργος, Βασίλης Ντόντος
Μουσική: Νικόλας Μαραγκός
Φωτογραφίες: Γιώργος & Νίκος Παπανδρέου
Γραφιστικά: Μαριάννα Κεφαλλονίτη
Σκηνικά/κοστούμια: η ομάδα
Βοηθός παραγωγής: Ελισάβετ Μπενίση
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Νοκ-Άουτ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 24/3 στις 21:15, στον τεχνοχώρο Εργοτάξιον, Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος, δίπλα στο μετρό Δάφνη.

Διάρκεια : 80 λεπτά.
Επικοινωνία: 6983930220
Εισητήρια: 10€, 5€ μειωμένο( φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι) με ποτό

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις