Έργα παραδοσιακής ιαπωνικής ζωγραφικής με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπόουι (εικόνες)

Ο Ντέιβιντ Μπόουι είχε πει το 1980 ότι «μου γνέφει η Ανατολή – η Ιαπωνία – αλλά λιγάκι ανησυχώ ότι θα γίνω πολύ Ζεν εκεί, και το γράψιμο μου θα στερέψει».

Η σύνδεση του Μπόουι με τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ήταν πολύ δυνατή. Νωρίς ενδιαφέρθηκε για το λαϊκό θέατρο Καμπούκι, κι αυτό φάνηκε στη γλώσσα σώματος που εξέλιξε επί σκηνής, στα κοστούμια του, στο μεϊκάπ. Αργότερα, δούλεψε μαζί με τον σχεδιαστή μόδας, Κανσάι Γιαμαμότο, με τον μουσικό, Τομογιάσου Χοτέι, με τον σκηνοθέτη, Ναγκίσα Όσιμα.

Ήρθε ο καιρός για ανταπόδοση της αγάπης.

Στην Ιαπωνία, το Ukiyo-e Project, το οποίο στοχεύει να απεικονίζει σύγχρονες εμβληματικές φιγούρες της ποπ σκηνής σε έργα ukiyo-e (παραδοσιακή ιαπωνική ζωγραφική) παρήγγειλε στον ζωγράφο, Μασούμι Ισικάουα, δύο έργα με τον Ντέιβιντ Μπόουι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Project τιμά καλλιτέχνες της Δύσης. Έχουν προηγηθεί οι Kiss και Iron Maiden.

Στο πρώτο έργο, ο Ισικάουα άντλησε έμπνευση από τη φωτογραφία του Μπράιαν Ντάφι, με τον Μπόουι γυμνόστηθο και την κόκκινη αστραπή να πέφτει διαγώνια στο πρόσωπό του (το εξώφυλλο του «Alladin Shane», του 1973). Ο ιάπωνας ζωγράφος «βλέπει» τον Μπόουι ως Κιντομάρου, έναν γητευτή φιδιών της μυθοπλασίας της περιόδου Καμακούρα.

Στο δεύτερο έργο, ο Ισικάουα εμπνεύστηκε από τη φωτογραφία του Τέρι Ο’Νιλ για πρόμο του «Diamond Dogs» (1974). Και φαντάζεται τον Ντέιβιντ ως τον μάγο και διασκεδαστή, Τακεζάουα Τότζι. Τον οποίον συχνά απαθανάτιζε ο σπουδαίος ιάπωνας ζωγράφος, Ουταγκάουα Κουνιγιόσι.

Και τα δύο έργα θα εκτεθούν – μαζί με συμπληρωματικό έργο σχετικό με τη δημιουργία τους – από τις 23 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο BOOKMARC (ιδιοκτησίας Marc Jacobs), στο Ομοτεσάντο. Και είναι διαθέσιμα προς πώληση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες – βίντεο: ukiyoe.today

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις