Ω, Λέων!

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται» από την υπόθεση της Πάτρας («θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου»). Αλλά αποσύρεσαι από κάπου που σε έχουν διορίσει. Από κάτι που σου έχουν αναθέσει. Ο κ. Λέων είχε τέτοια διαπίστευση; Ήταν εντεταλμένος για έρευνα; Εντεταλμένος αρχών και φορέων εννοείται, όχι προσκεκλημένος των καναλιών στα οποία έβγαινε καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα: πολύ πρωί (Παπαδάκης), αργότερα το πρωί, μεσημέρι, απόγευμα (Ευαγγελάτος), αργά του βράδυ («Μεσάνυχτα» Alpha), αλλά και σε ραδιόφωνα. Και αν ήταν εντεταλμένος, με ποιο δικαίωμα αναλωνόταν σε δημόσιες εμφανίσεις, προβαίνοντας σε εκτιμήσεις –σε βεβαιότητες για την ακρίβεια– που καταδικάζουν;

Και πόσα δεν μάθαμε από τον ιατροδικαστή. Ακόμα και μαθήματα γραμματικής πήραμε από τον κ. Λέοντα (επιμένουμε να το κλίνουμε εμείς). Μάθαμε ότι το επώνυμό του δεν κλίνεται –κόντρα στη γραμματική που ξέρουμε. «Εξηγείστε μας αν κλίνεται το όνομά σας, γιατί όταν ανέφερα σε προηγούμενη εκπομπή ότι  "θα μιλήσουμε με τον κύριο Λέων" με χαρακτήρισαν αγράμματο» του είπε γνωστότατος παρουσιαστής. Και εκείνος επιβεβαίωσε πως το επώνυμό του είναι άκλιτο. Ο Λέων, του Λέων, τον Λέων. Εμείς θα μείνουμε στην κλητική αναφωνώντας: 

-Ω, Λέων! Πώς θα ζήσουμε χωρίς τις αναλύσεις σας;
 Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις