Το τεχνητό κρέας, δηλαδή το κρέας που δημιουργείται μέσα σε εργαστήριο από καλλιέργειες ζωικών κυττάρων, εισέρχεται σταδιακά στη ζωή μας ως μια εναλλακτική διατροφική επιλογή και διχάζει. Για κάποιους αποτελεί την ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς σφαγές ζώων, χωρίς επισιτιστικές κρίσεις και χωρίς την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη βιομηχανία της κτηνοτροφίας. Για άλλους πρόκειται για μια επικίνδυνη τεχνολογία, που προκαλεί εκτός της αποστροφής, εγείρει και πολλά ζητήματα για την υγεία των καταναλωτών. Όπως έχει αναδείξει το Newsbeast σε προηγούμενη ανάλυση, υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα προβλήματα που περιορίζουν σημαντικά τη νέα τεχνολογία σε αυτή τη φάση. Η τιμή και η κλίμακα παραγωγής, αλλά και η κατανάλωση της ενέργειας που απαιτείται για την ανάπτυξή του (τεράστιοι ενεργοβόροι βιοαντιδραστήρες, εξελιγμένα μηχανήματα και μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής) είναι σημαντικοί ανασταλτικοί παράγοντες. Αναμφίβολα χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος για να μπορέσει το κρέας εργαστηρίου να ανταγωνιστεί το κρέας από την παραδοσιακή βιομηχανία. Και επιπλέον θα πρέπει ξεπεραστεί ένα πολύ κρίσιμο στάδιο για να εγκριθεί προς πώληση ευρέως, ιδιαίτερα στην […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.