Το κουαρτέτο «Γιασεμί» στο «Αλάτι της γης» της ΕΡΤ1

Το κουαρτέτο «Γιασεμί» στο «Αλάτι της γης» της ΕΡΤ1

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί», σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

To «Γιασεμί» αποτελείται από τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς: τη Μάρθα Μαυροειδή (τραγούδι, λάφτα), την Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, θιαμπόλι), τη Μαρία Μελαχροινού (τραγούδι, ταμπουράς) και τον Τάσο Πούλιο (τραγούδι, κανονάκι). Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, τα μέλη της ομάδας εξερευνούν τον πολλαπλό ρόλο της φωνής μεταφέροντας στο τραγούδι τους την εμπειρία από τις τεχνικές και τα ηχοχρώματα των λαϊκών οργάνων που παίζουν.

Έτσι, το ρεπερτόριό τους αποτελείται από παραδοσιακές μελωδίες επεξεργασμένες για φωνητικό σύνολο με σύγχρονη αρμονία, αλλά και από νέες συνθέσεις που ακολουθούν την «τροπικότητα» των μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πράγματι η ανθρώπινη φωνή αποτελεί το τελειότερο μουσικό όργανο!

Επίτιμη καλεσμένη του κουαρτέτου είναι η Σαβίνα Γιαννάτου, ενώ συμπράττουν οι μουσικοί Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα) και Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο).

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις