Οι «Μαμά-δες» με τη Ζωή Κρονάκη στην ΕΡΤ2

Οι «Μαμά-δες» με τη Ζωή Κρονάκη στην ΕΡΤ2

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00η Ζωή Κρονάκη και οι «Μαμά-δες» έρχονται στην ΕΡΤ2 για να λύσουν όλες τις απορίες σε εγκύους, μαμάδες και μπαμπάδες. Κάθε εβδομάδα, η νέα πολυθεματική εκπομπή θα επιχειρεί να «εκπαιδεύσει» γονείς και υποψήφιους γονείς σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και τις νέες συνθήκες ζωής που έχουν δημιουργηθεί.

Στο τρίτο επεισόδιο, η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Κατερίνα Ζαρίφη αποκαλύπτει γιατί στεναχωριέται κάθε φορά που τη ρωτούν πότε θα γίνει μαμά. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα παιδάκι.
Στη συνέχεια, η Ζωή Κρονάκη συναντάει τον Γιάννη και την Παναγιώτα. Ένα ζευγάρι που ο κάθε ένας έχει ένα μεγάλο παιδί από προηγουμένους γάμους και που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στο πρόγραμμα «πρώτη αγκαλιά» ως ανάδοχοι γονείς. Μια συγκινητική εξομολόγηση καρδιάς από δύο ανθρώπους που προσφέρουν στα παιδιά αγάπη και ασφάλεια.


Ακόμη, η γνωστή σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη μαζί με τη μικρή Όλγα φτιάχνουν εύκολα πιτάκια με μαρμελάδα με την οκτάχρονη να ανοίγει μόνη της τη ζύμη. Επίσης, η Βάσω Κολλιδά μάς δείχνει πώς μια πολυάσχολη μαμά που είναι όμως και γυναίκα και θέλει να είναι περιποιημένη, μπορεί να το κάνει ακόμα και αν σταθμεύσει το αυτοκίνητό της και βαφτεί μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Τέλος, μαθαίνουμε τα λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν με το παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, ενώ γνωρίζουμε τη μέθοδο Μοντεσόρι και τι μαθαίνει στα παιδιά μας.

Άνθρωποι που εξειδικεύονται σε θέματα παιδιών, όπως παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, γυναικολόγοι, διατροφολόγοι, αναπτυξιολόγοι, εκπαιδευτικοί, απαντούν στα δικά σας ερωτήματα και αφουγκράζονται τις ανάγκες σας.

Σκοπός της εκπομπής είναι να δίνονται χρηστικές λύσεις, περνώντας κοινωνικά μηνύματα και θετικά πρότυπα, με βασικούς άξονες την επικαιρότητα σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και τα αντανακλαστικά που οι γονείς πρέπει να επιδεικνύουν.

Η Ζωή Κρονάκη συναντάει γνωστές -και όχι μόνο- μαμάδες, αλλά και μπαμπάδες, που θα μοιράζονται μαζί μας ιστορίες μητρότητας και πατρότητας.

Θέματα ψυχολογίας, ιατρικά, διατροφής και ευ ζην, μαγειρική, πετυχημένες ιστορίες (true stories), που δίνουν κίνητρο και θετικό πρόσημο σε σχέση με τον γονεϊκό ρόλο, παρουσιάζονται στην εκπομπή.

Στο κομμάτι της οικολογίας, η eco mama Έλενα Χαραλαμπούδη δίνει, σε κάθε εκπομπή, παραδείγματα οικολογικής συνείδησης. Θέματα ανακύκλωσης, πώς να βγάλει μια μαμά τα πλαστικά από την καθημερινότητά της, ποια υλικά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα μάθουμε.

Επειδή, όμως, κάθε μαμά είναι και γυναίκα, όσα την απασχολούν καθημερινά θα τα βρίσκει κάθε εβδομάδα στις «Mαμά-δες».

Παρουσίαση: Ζωή Κρονάκη

Αρχισυνταξία: Δημήτρης Σαρρής

Σκηνοθεσία: Μάνος Γαστεράτος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Κυπριώτης

Διεύθυνση παραγωγής: Βέρα Ψαρρά

Εικονολήπτης: Άγγελος Βινιεράτος

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου

Βοηθός μοντάζ: Ελένη Κορδά

Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Τσαγκάρης

Ηχοληψία: Παναγιώτης Καραμήτσος

Εκτέλεση παραγωγής: Λίζα Αποστολοπούλου

Eco Mum: Έλενα Χαραλαμπούδη

Τίτλοι: Κλεοπάτρα Κοραή

Γραφίστας: Τάκης Πραπαβέσης

Σχεδιασμός σκηνικού: Φοίβος Παπαχατζής

Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις