Οι άνθρωποι που δεν λαχταρούν τη γεύση του γλυκού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Όμως, τα περισσότερα γλυκά επιβαρύνουν υπέρμετρα τον οργανισμό μας και ενοχοποιούνται για βλάβες στην υγεία μας.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, που ασχολείται συστηματικά με τα ελληνικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και πως αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά στην κουζίνα μας, προτείνει μια ξεχωριστή σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο. Η συνταγή που μας δείχνει γίνεται με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας και ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα σύρμα και ένα πυρίμαχο σκεύος κι ένα κατσαρολάκι για το σιρόπι.
Υλικά:
Για τη σοκολατόπιτα:
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα ζάχαρη καστανή
200 ml ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)
200 ml γάλα
200 γρ. αλεύρι
40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπι:
600 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο Θάσου
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. bitter κουβερτούρα
1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 στικ κανέλας
1 φλούδα από πορτοκάλι
Ξηροί καρποί για το σερβίρισμα
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.