Το burger έχει γίνει μέρος του γευστικού μας λεξιλογίου εδώ και πολλά χρόνια. Τα παιδιά το αγαπούν γιατί είναι ζουμερό και το απολαμβάνουν με τα χέρια όπου κι αν βρίσκονται κι οι μεγαλύτεροι το επιζητούν γιατί είναι ο «απαγορευμένος καρπό», φορτωμένο με άπειρες θερμίδες και συντηρητικά.
Όμως, το «παρεξηγημένο» burger είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, που δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη προετοιμασία για να το απολαύσουμε φρέσκο και πεντανόστιμο.
Η παρακάτω συνταγή της σεφ Γωγώς Δελογιάννη γίνεται σε 10 λεπτά στην κυριολεξία και απαιτεί ελάχιστα υλικά, τα οποία οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας, και ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά:
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα 20-25% λίπος
αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους ή τορτίγιας.
12 φέτες τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί για τοστ σε φέτες
120 γρ. μαγιονέζα
30 γρ. μουστάρδα
40 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξύδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ψιλοκομμένη πίκλα
1 μικρό iceberg
2 μικρές ντομάτες σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση:
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.