Κορονοϊός και Ψυχική Υγεία: Πρακτικές συμβουλές για ψυχολογική στήριξη

Κορονοϊός και Ψυχική Υγεία: Πρακτικές συμβουλές για ψυχολογική στήριξη

Στις οδηγίες για την ψυχολογική στήριξη όλων που έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφέρθηκε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, ο ίδιος εστίασε σε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν στην πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση.

Είναι σύνηθες και φυσιολογικό να έχουμε ανησυχία και φόβο για τον εαυτό μας ή τα αγαπημένα πρόσωπα, για πιθανή εκδήλωση της ασθένειας και τη μετάδοση της, τη βαρύτητα και την έκβαση της.

Επίσης, η μειωμένη επαφή με άλλα άτομα διαταράσσει την καθημερινότητά μας, όλοι μας αισθανόμαστε τον περιορισμό της προσωπικής μας ελευθερίας, που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις