Κορονοϊός: Νέο «καμπανάκι» από επιστήμονες για ραγδαία αύξηση στα κρούσματα αυτό τον μήνα

photo: Eurokinissi / αρχείο

Κορονοϊός - νέα μελέτη: Διεθνής μελέτη διασποράς του κορονοϊού την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα, που διεξάγει το ΑΠΘ, προβλέπει αύξηση κρουσμάτων COVID-19 την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων, που διεξήγαγαν μελέτη διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, βάσει των προβλέψεων αυτών διαφαίνεται μια συνεχής αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, η οποία θα αγγίξει τα 80 νέα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Στην περίπτωση αυτή, στις 30 Σεπτεμβρίου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 11.500, ενώ οι θάνατοι θα είναι περίπου 260.

Ωστόσο, η έγκαιρη λήψη επιπρόσθετων μέτρων αποστασιοποίησης εκτιμάται ότι θα μπορούσε να περιορίσει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και να αναχαιτίσει την αυξητική τάση που αναμένεται, όπως σημειώνει ο καθηγητής του Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκ των συντακτών της μελέτης.

Διαβάστε αναλυτικά τη μελέτη για τα κρούσματα από κορονοϊό και όλες τις προβλέψεις των επιστημόνων εδώ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις